Постен ябълков тарт

Дата: 07.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
300 г орехи
150 г сочни фурми
30 г какао
за пълнежа:
3 зелени ябълки
330 мл ябълков сайдер
150 г сочни фурми
1/2 лимон
1/4 ч. л. смлян кардамон
1/4 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
Постен ябълков тартОрехите за основата се смилат в блендер, към тях се добавят почистените от костилките фурми и какаото. Смила се отново.
2
Постен ябълков тарт 2Сместа се прехвърля във форма за тарт, с диаметър 24 см, с подвижно дъно, като се заравнява добре. Блатът се прибира във фризер, за да стегне.
3
Постен ябълков тарт 3Ябълките се белят, почистват се от семките и се нарязват на тънки парчета.
4
Постен ябълков тарт 4Слагат се в съд за готвене, заливат се със 130 мл сайдер, овкусяват се с канелата, кардамона, настърганата кора и сока на лимона. Готвят се, докато омекнат, но не трябва да се разкашкват.
5
Постен ябълков тарт 5Оставят се да се охладят и се отцеждат.
6
Постен ябълков тарт 6Фурмите се почистват от костилките и се смилат на крем, заедно с останалия сайдер.
7
Постен ябълков тарт 7Основата се изважда от фризера, намазва се с част от крема от фурми, отгоре се подрежат половината от плодовете, като се притискат, следва крем от фурми и отново ябълки.
8
Постен ябълков тарт 8Оставя се в хладилник за 2 часа, за да стегне, след което се нарязва и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта