Постна пица „Калцоне“

С ароматна, зеленчукова плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.04.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
130 мл топла вода
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1 щипка сол
1 ч. л. риган
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
зехтин за намазване

за плънката:
30 мл зехтин „Екстра върджин“
2 връзки пресен лук
200 г домати на кубчета (от консерва)
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
1 щипка сухо чили
1 щипка риган


Начин на приготвяне:
1
Постна пица „Калцоне“
Маята се разтваря със захарта в част от водата и се оставя да шупне.
2
Постна пица „Калцоне“ 2
Брашното се смесва със солта и ригана.
3
Постна пица „Калцоне“ 3
Добавят се останалата вода, зехтинът и втасалата мая, и се замесва меко и еластично тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си.
4
Постна пица „Калцоне“ 4
Плънката се приготвя като доматите, нарязаният лук, разполовените маслини, риганът, чилито и зехтинът се готвят в тиган за около 10–15 минути, след което се охлаждат.
5
Постна пица „Калцоне“ 5
Тестото се разточва и отгоре се разпределя плънката.

6
Постна пица „Калцоне“ 6
Прехлупва се и се притиска, за да се затвори добре.
7
Постна пица „Калцоне“ 7
Пицата се слага в сгорещена тава с дебело дъно и се пече в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 15 минути. Маже се със зехтин и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2019
наистина бързо!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2018
Бързо , лесно и вкусно . Аз добавих черен пипер и царевица .
2.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Избрано ,приготвено,изядено, одобрено!Чудна за постите и много вкусна!
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2015
Тестото е много вкусно и лесно за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
zenata коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: