Постни лозови сарми по троянски

Дата: 24.12.2002
Източник: Бон Апети
Постни лозови сарми по троянски
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 шепа сухи манатарки
5-6 с. л. олио за пържене
250 г ориз (перлен или бисерен)
1 с. л. нарязан копър
2-3 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Постни лозови сарми по троянскиМанатарките се заливат с вода, за да омекнат. Лукът се нарязва надребно и се запържва в олиото, докато промени цвета си и омекне.
2
Постни лозови сарми по троянски 2Оризът се добавя към запържения лук. Когато стане стъклен, се налива 1 ч. ч. вода или саламурата от буркана на сармите. (Отношението на ориза и водата в плънката на сармите е 1:1.)
3
Постни лозови сарми по троянски 3Изчаква се 10 минути и след като оризът набъбне, тиганът се сваля от огъня. Прибавят се манатарките и ситно нарязаният копър, посолява се и се разбърква.
4
Постни лозови сарми по троянски 4С това количество от готовата плънка се завиват около 15 сарми. Сармите се подреждат в глинен съд, заливат се с вода, добавят се малко олио и сол и се захлупват с чиния. Пекат се 30 минути във фурна при умерена температура (около 180 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2013
Отивам да ги приготвя :)))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта