Троянска гъбена чорба

Дата: 23.12.2002
Източник: Бон Апети
Троянска гъбена чорба
 
Необходими продукти:
2 шепи сушени манатарки
1 щипка чубрица
доматена салца (пюре)
1 к. ч. ориз
4-5 с. л. олио
1 суха чушка
1 голям морков
1 глава лук
1 шепа сушени дренки
5-6 стръка магданоз (1 с. л. сух)
 

Начин на приготвяне:
1
Троянска гъбена чорбаМанатарките и дренките се накисват за около 10 минути в отделни съдове с топла вода, за да омекнат.
2
Троянска гъбена чорба 2Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребни кубчета и се поставят в тенджера. Налива се 1,5 л вода, посолява се, прибавя се олиото и се оставя да кипне. Зеленчуците се варят 10 минути на тих огън.
3
Троянска гъбена чорба 3След това се поставят гъбите и дренките (дренките не се консумират). Вари се още 10-15 минути на тих огън, докато лукът омекне напълно. Добавят се оризът и доматите и се вари до готовност на ориза. 5 минути преди да се оттегли от огъня, чорбата се подправя с чубрица и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Направих я с пресни манатарки, които задуших малко в тигана.Стана леко тръпчива от дренките и понеже е цяла тенджера половината я замразих.Няма да хвърлям тези разкошни гъби.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
Ivan Georgiev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта