Корхей левеш

(Супа на бохемите)
Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2002
Корхей левеш
 
Необходими продукти:
100 г пушени гърди
300 г дебърцини
400-500 г кисело зеле
200 г заквасена сметана
1/2 кофичка кисело мляко
1 глава лук
60 г мас
2 чаши зелев сок
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Корхей левеш
Месото се нарязва на тънки ивици, киселото зеле – на кубчета, лукът – наситно. Лукът се запържва в 1/2 от маста. Когато се зачерви, се прибавят пушените гърди и се поръсва с червения пипер.
2
Корхей левеш 2
Добавя се зелето и се наливат 1 1/2 л вода. Дебърцините се нарязват на кръгчета и се прибавят към зелето.
3
Корхей левеш 3
Брашното се запържва в останалата мас, след това се разрежда с бульон от супата и се добавя в тенджерата. Ври 10 минути.
4
Корхей левеш 4
Заквасената сметана и киселото мляко се разбъркват в купичка и се изсипват в готовата супа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: