Постни целувки с канела

Крехки и изящни
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г светла кафява захар „Демерара“
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. канела
водата от 1 консерва нахут (400 г)
какао за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Постни целувки с канела
Захарта се смесва с канелата и ваниловата захар.
2
Постни целувки с канела 2
Водата от нахута се разбива с миксер.
3
Постни целувки с канела 3
Когато започне да се образува пяна, малко по малко се сипва ароматизираната захар, като продължава да се разбива – поне още 10 минути.
4
Постни целувки с канела 4
Трябва да се получи пяна с консистенция на белтъчен сняг.
5
Постни целувки с канела 5
Върху листове пергаментова хартия се чертаят кръгове. Поставят се обърнати в тави за печене.С помощта на пош от сместа се правят целувки – като се шприцоват една до друга по кръга, така че да се оформят венци.
6
Постни целувки с канела 6
Слагат се в загрята на 140 градуса фурна без вентилатор и се пекат (сушат) 1 час и 30 минути. Охлаждат се и се поръсват с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2016
Сготвих състава, по-скоро - идеята, но не и презентацията. Вместо светла захар сложих тръстикова. Получи се нещо изумително. Прекрасна рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: