Постно зеле с ориз

Дата: 07.11.2019
ТИТЛА: Чирак
Постно зеле с ориз
 
Необходими продукти:
1 зелка (средно голяма)
1 ч.ч. кафяв ориз
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1/2 кг моркови
1 домат
1 с.л. сладък червен пипер
2 ч.л. сушени листа от моркови
2 ч.л. сминдух
1 ч.л. чубрица
2 ч.л. сладко къри
 

Начин на приготвяне:
1
Зелето се нарязва и се намачква с малко сол. Към него се добавя и нарязаният на ситно лук.
2
От морковите се приготвя пресен сок, който се пасира с чесъна и червения пипер.
3
Сместа се изсипва върху зелето с лука и се омесват хубаво. Овкусеното зеле се готви на пара за около 20 минути.
4
Прехвърля се в тенджера. Прибавят се измитият ориз, вряла вода от уреда за готвене на пара или кана, колкото да стигне необходимото количество за варене на ориза. Готви се на слаб огън, като се бърка, до извиране на водата.
5
Сушените листа от моркови се смесват със сминдуха, чубрицата и кърито. Добавят се в тенджерата и се разбърква добре.
6
Всичко се прехвърля в тава и се запича в предварително загрята фурна само отгоре. По желание се гарнира с нарязан на кръгчета домат.


Съвети:
Количествата подправки може да се увеличат, според вкуса ви.
Използвайте водата от уреда на пара, тъй като по време на готвенето, част от морковената смес попада във водата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Anny Filipova се регистрира в сайта.
Oli Diyanova се регистрира в сайта.
BLY коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
krastana коментира рецептата Зимен плодов пай
Симона коментира рецептата Френски ябълков сладкиш
Aga Vitkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта