Пролетна мусака с коприва

Вкусно безмесно ястие
Източник: Величка Семова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.04.2020
Пролетна мусака с коприва
Пролетна мусака с коприва
 
Необходими продукти:
150 г коприва
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
3 стръка пресен лук
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1 л пилешки бульон
1 ч.л. джоджен
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за заливката:
3 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 ч.ч. газирана вода
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Морковът и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на ситно. Магданозът и копърът също се нарязват на ситно. Копривата се измива, попарва и отцежда. Като поизстине, се нарязва на ситно. Оризът се измива и се оставя да се отцеди от водата.
2
В тиган се налива част от олиото и се слагат последователно лукът, морковът, копривата, магданозът и копърът. Задушават се.
3
В тавичка се налива останалата част от олиото и се запържва оризът, докато стане стъклен. Добавят се задушените зеленчуци и подправки. Налива се пилешкият бульон, съотношението трябва да е 1ч.ч ориз към 3 1/2 ч.ч. бульон. Ястието се подправя и се слага във фурната.
4
За заливката в купа се разбъркват яйцата, киселото мляко, газираната вода и солта, трябва да се получи хомогенна смес. Щом ястието се запече, се залива със сместа.
Ястието се запича отново, докато заливката се зачерви и придобие апетитен вид.

Съвет:
Ястието се сервира горещо с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: