Пролетна салата с мариновано червено цвекло

Хрупкава маруля, авокадо, домати и яйца от японски пъдпъдък, овкусени с винегрет от горчица
Източник: Бон Апети
Дата: 02.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 глави червено цвекло (400-500 г)
150-200 г синьо сирене
50 г бекон на ивици
6 пъдпъдъчи яйца
2 домата
1 маруля
1 авокадо

за маринатата:
1/2 ч. ч. винен оцет
1 с. л. олио
5 с. л. захар
10 стръкчета розмарин (1 ч. л. сух)

за дресинга:
4 с. л. винен оцет
2 с. л. мед
1 с. л. горчица
1/2 ч. л. естрагон
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пролетна салата с мариновано червено цвекло
Цвеклото се измива добре и се сварява. След това се обелва и се нарязва на кубчета. Оцетът и захарта се разбиват много добре с тел и щом захарта се разтвори, се налива олиото.
2
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 2
Кубчетата цвекло се поставят в купа и се поливат с приготвената марината. Добавят се стръкчетата розмарин и се оставя да престои поне 30 минути. (Най-добре е цвеклото да се маринова 1 денонощие.)
3
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 3
Яйцата от пъдпъдък се варят 3 минути, след това се охлаждат със студена вода и се обелват. Ивиците бекон се изпичат в сух тиган на умерено загрят котлон по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка.
4
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 4
В купа се налива оцетът за дресинга, прибавят се медът, горчицата и естрагонът, посолява се и се разбива с тел. Листата маруля се измиват и се накъсват в салатиера.
5
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 5
Авокадото се разрязва на две половини и костилката се изважда. Месестата част се отделя с помощта на лъжица, нарязва се на филийки и се добавя към марулята. Доматите се почистват от семето, месестата им част се нарязва наедро и също се изсипва в салатиерата.
6
Пролетна салата с мариновано червено цвекло 6
Във всяка порция се слага от отцеденото от маринатата цвекло. До него се сипва зелена салата, полива се с дресинга, а отгоре се нареждат парченца синьо сирене, кубчета бекон и нарязани на половинки пъдпъдъчи яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: