Пролетни рулца с микс от ароматни гъби

Рулцата се приготвят за посрещането на Китайската Нова година, а тя се свързва с настъпващата пролет
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 бр. оризови кори
1 с. л. сос
2-3 с. л. сос от стриди
3-4 с. л. олио
1 морков
2 скилидки чесън
2-3 листа китайско зеле
3-4 гъби
10 г оризово фиде (нудълс)
100 г соеви кълнове
100 г печурки
100 г микс горски гъби
1 ч. л. настърган джинджифил


Начин на приготвяне:
1
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби
Оризовото фиде се натрошава, накисва се в топла вода за около 5 минути, след което се изцежда.
2
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 2
Гъбите "Шийтаке" също се заливат с топла вода и се оставят да престоят, докато набъбнат.
3
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 3

Скилидките чесън се наситняват, обеленият джинджифил и морковът се настъргват. Печурките и миксът от горски гъби се нарязват на парчета, набъбналите гъби "Шийтаке" – на ивички.


4
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 4
Чесънът и джинджифилът се запържват за 1-2 минути в тиган със сгорещено олио.
5
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 5
Добавят се настърганият морков и нарязаното наедро китайско зеле и след около минута се сипват гъбите.
6
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 6
Плънката се посолява и се подправя със сос от стриди и сос "Хоисин".
7
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 7
Прибавят се соевите кълнове, разбърква се и се оставя на огъня още 2-3 минути.
8
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 8
Когато течността се изпари, плънката се сваля от котлона и се разбърква с отцеденото оризово фиде.
9
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 9
Оризовите кори се потапят за кратко в студена вода, поставят се върху кърпа и в центъра им се сипва от плънката. Завиват се на рулца, като се внимава да не се накъсат.
10
Пролетни рулца с микс от ароматни гъби 10
Рулцата се пържат 3-4 минути в обилно количество сгорещено олио, след което се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: