Наполеон с червено цвекло

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г червено цвекло
1/2 ч. л. захар
2 ч. л. горчица
сокът от 1/2 лимон
1 с. л. портокалова кора
2 с. л. балсамов оцет
1 стрък пресен лук
60 г лешници
120 мл зехтин
200 мл портокалов сок
1-2 стръка магданоз
1 щипка мащерка
1 с. л. зехтин
3 с. л. кисело мляко
100 г френско козе сирене
рукула и чери домати за украса
1 с. л. зехтин
сол


Начин на приготвяне:
1
Наполеон с червено цвекло
Цвеклото се намазва със зехтин и се завива в алуминиево фолио. Пече се 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна.
2
Наполеон с червено цвекло 2
Козето сирене се настъргва на ситно ренде.
3
Наполеон с червено цвекло 3
Добавят се киселото мляко, мащерката, наситненият магданоз и зехтинът и се разбърква.
4
Наполеон с червено цвекло 4
Лешниците се смилат в блендер с малко сол.
5
Наполеон с червено цвекло 5
Портокаловият сок се вари в касерола, докато се редуцира до 50 мл, след което се миксира с лимоновия сок, портокаловата кора, горчицата, балсамовия оцет, лука, захарта и 1/2 ч. л. сол.
6
Наполеон с червено цвекло 6
Зехтинът се добавя на тънка струя.
7
Наполеон с червено цвекло 7
Готовият винегрет се смесва с лешниковите ядки.
8
Наполеон с червено цвекло 8
Изпеченото цвекло се обелва и се нарязва на филии.
9
Наполеон с червено цвекло 9
В малка чиния се поставят листа от рукула и резени чери домати за украса.
10
Наполеон с червено цвекло 10
Филиите цвекло се подреждат една върху друга, като между тях се слагат крем и винегрет.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: