Пуешки руладини с пюре от тиква

Богато основно с вкус и цвят на есен
Източник: Бон Апети
Дата: 23.09.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г пуешко филе (цяло парче)
300 г печени чушки (от буркан)
200 г заквасена сметана
100 г сланина
80 г краве масло
200 мл бяло десертно вино
200 мл пилешки бульон
20 мл олио
2 корена пащърнак
1 скилидка чесън
2 с. л. галета
1/2 ч. л. пушен лют червен пипер
сол и пипер меланж на вкус

за пюрето:
800 г тиква „Цигулка“
50 г краве масло
80 мл прясно мляко
1 скилидка чесън
2 стръка салвия
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пуешки руладини с пюре от тиква
Чушките се смилат в блендер и се запържват в тиган със сгорещеното олио за 5–10 минути, за да се изпари водата.
2
Пуешки руладини с пюре от тиква 2
Дърпат се от огъня и се разбъркват със стрития на паста чесън, галетата, пушения пипер и сол на вкус.
3
Пуешки руладини с пюре от тиква 3
Месото се реже на тънки широки парчета, които се покриват с прозрачно фолио и се изтъняват. Овкусява се със сол и пипер меланж от всички страни.
4
Пуешки руладини с пюре от тиква 4
Сланината се реже на тънки парчета. Върху всяко парче месо се слага резен сланина и пюре от чушки.
5
Пуешки руладини с пюре от тиква 5
Завиват се руладини, които се фиксират с клечки за зъби.
6
Пуешки руладини с пюре от тиква 6
Пащърнакът се почиства и се реже на кубчета.
7
Пуешки руладини с пюре от тиква 7
Руладините се подреждат в съд със сгорещеното масло. Поръсват се с кубчетата пащърнак и се заливат с виното, сметаната и бульона. Овкусява се със сол. Готви се около 1 час и 10 минути под капак на слаб огън.
8
Пуешки руладини с пюре от тиква 8
Тиквата за пюрето се обелва, реже се на едри кубчета и се готви на пара, докато омекне.
9
Пуешки руладини с пюре от тиква 9
След това се пюрира и се смесва със загретите масло и мляко, наситнената салвия, стрит на паста чесън и сол на вкус.
10
Пуешки руладини с пюре от тиква 10
Готовите руладини се изваждат от соса, клечките се махат. Сосът се сгъстява. Руладините се сервират, полети със соса и гарнирани с пюрето от тиква.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2020
Не бих я направила втори път , не ми хареса.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
Невероятно вкусно и лесно за приготвяне.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: