Заек фрикасе с кестени

Дата: 06.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
300 г пресни горски гъби (микс)
200 г кестени
60 г краве масло
500 мл пилешки бульон
200 мл животинска сметана
100 мл бяло вино
30 мл олио
4 скилидки чесън
1 стрък праз
1 лимон
3 жълтъка
3 стръка мащерка
2 стръка магданоз (+ за поръсване)
1 стрък салвия
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек фрикасе с кестениКестените се цепват на кръстче и се пекат 10–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. Белят се, докато са още топли.
2
Заек фрикасе с кестени 2Заекът се реже на парчета.
3
Заек фрикасе с кестени 3В лист от праза се завиват дафиновият лист, мащерката, салвията и магданозът. Завързват се.
4
Заек фрикасе с кестени 4Чесънът и останалият праз се наситняват. Гъбите се почистват и се режат на едро.
5
Заек фрикасе с кестени 5Олиото и половината масло се нагряват в дълбок съд. Заекът се овкусява със сол и черен пипер и се запържва от всички страни, до златисто. Изважда се.
6
Заек фрикасе с кестени 6В същия съд се запържват чесънът и празът.
7
Заек фрикасе с кестени 7Щом станат златисти, се добавят гъбите, кестените и останалото масло. Наливат се виното и бульонът, пуска се букетът „Гарни“. Месото се връща в тенджерата. Ястието се оставя да къкри 40–50 минути на слаб огън, под капак.
8
Заек фрикасе с кестени 8В купа се разбиват сметаната, жълтъците и сокът от лимон.
9
Заек фрикасе с кестени 9Ястието се овкусява със сол и черен пипер. Застройва се с яйчената смес.
10
Заек фрикасе с кестени 10Сервира се с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дени Маринова коментира рецептата Сьомга на тиган
monikabella555 се регистрира в сайта.
Ивайло се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Хрупкав хляб със сусам
Angelina Daneva се регистрира в сайта.
ioni се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пица със зеленчуци на грил
SuperMag коментира рецептата Салата от печени тиквички
SuperMag коментира рецептата Пилешко с пролетни зеленчуци
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта