Свинско с картофи, ябълка и лук

Дата: 13.01.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дебели свински котлета
300 г картофи
300 мл бяло вино
50 г краве масло
1 зелена ябълка (сорт „Грени Смит“)
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
за маслото:
100 г краве масло (със стайна температура)
4 стръка мащерка
1 с. л. едрозърнеста горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с картофи, ябълка и лукЯбълката се обелва, почиства се от семките и се реже на тънки лодки.
2
Свинско с картофи, ябълка и лук 2Лукът се обелва и се реже на тънки полумесеци. Картофите се обелват, режат се на тънки шайби и се разбъркват с лука и ябълката.
3
Свинско с картофи, ябълка и лук 3Заливат се с половината от предварително разтопеното масло. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Свинско с картофи, ябълка и лук 4Изсипват се в тава, като част от ябълките и лука се заделят за отгоре.
5
Свинско с картофи, ябълка и лук 5Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалото масло на висока температура, от всички страни, до златисто.
6
Свинско с картофи, ябълка и лук 6Поставят се в тавата и се покриват със заделените ябълки и лук. Налива се виното.
7
Свинско с картофи, ябълка и лук 7Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Свинско с картофи, ябълка и лук 8Маслото се разбърква с наситнената мащерка и горчицата.
9
Свинско с картофи, ябълка и лук 9Завива се във фолио за свежо съхранение, като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне.
10
Свинско с картофи, ябълка и лук 10Пържолите се поднасят с гарнитурата, соса от тавата и маслото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта