Свинско с картофи, ябълка и лук

Дата: 13.01.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дебели свински котлета
300 г картофи
300 мл бяло вино
50 г краве масло
1 зелена ябълка (сорт „Грени Смит“)
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
за маслото:
100 г краве масло (със стайна температура)
4 стръка мащерка
1 с. л. едрозърнеста горчица
 

Начин на приготвяне:
1
Свинско с картофи, ябълка и лукЯбълката се обелва, почиства се от семките и се реже на тънки лодки.
2
Свинско с картофи, ябълка и лук 2Лукът се обелва и се реже на тънки полумесеци. Картофите се обелват, режат се на тънки шайби и се разбъркват с лука и ябълката.
3
Свинско с картофи, ябълка и лук 3Заливат се с половината от предварително разтопеното масло. Овкусяват се със сол и черен пипер.
4
Свинско с картофи, ябълка и лук 4Изсипват се в тава, като част от ябълките и лука се заделят за отгоре.
5
Свинско с картофи, ябълка и лук 5Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалото масло на висока температура, от всички страни, до златисто.
6
Свинско с картофи, ябълка и лук 6Поставят се в тавата и се покриват със заделените ябълки и лук. Налива се виното.
7
Свинско с картофи, ябълка и лук 7Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Свинско с картофи, ябълка и лук 8Маслото се разбърква с наситнената мащерка и горчицата.
9
Свинско с картофи, ябълка и лук 9Завива се във фолио за свежо съхранение, като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне.
10
Свинско с картофи, ябълка и лук 10Пържолите се поднасят с гарнитурата, соса от тавата и маслото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта