Печено пиле с козе сирене и домати

С изкусителен златист загар
Източник: Бон Апети
Дата: 12.08.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
200 г френско козе сирене
100 г краве масло (меко)
90 г сушени домати (от буркан)
1 лимон
1 скилидка чесън
1/2 връзка босилек
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печено пиле с козе сирене и домати
Босилекът се накълцва, чесънът се стрива на паста, а кората на лимона се настъргва.
2
Печено пиле с козе сирене и домати 2
Разбъркват се с мекото масло, сол и пипер меланж на вкус.
3
Печено пиле с козе сирене и домати 3
Сиренето се натрошава с вилица и се разбърква с нарязаните на кубчета сушени домати.
4
Печено пиле с козе сирене и домати 4
Пилето се овкусява от вътре и отвън със сол и пипер меланж.
5
Печено пиле с козе сирене и домати 5
Кожата се отделя от месото, като се внимава да не се разкъса. Пилето се маже с ароматното масло отвътре и между кожата и месото.
6
Печено пиле с козе сирене и домати 6
Сместа със сирене се разпределя навсякъде между месото и кожата. Пилето се пълни с резени лимон. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час и 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2018
Получи се добре и за моя изненада много крехко, направо костите се отделяха. Но загоря отгоре дори при печене 1час и 30мин. Следващия път ще пробвам 1час и 10-15мин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: