Муртабак с телешко и зеле

Дата: 14.11.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешка кайма
250 г зеле
50 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 глави лук
4 яйца
6 топки тесто за роти прата
1/2 връзка пресен кориандър
2 с. л. пречистено масло гхи (+ за намазване)
1 с. л. малайзийско къри
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Муртабак с телешко и зелеЛукът и чесънът се наситняват, джинджифилът се обелва и се настъргва. Запържват се в 2 с. л. пречистено масло.
2
Муртабак с телешко и зеле 2Добавя се каймата и се пържи, като се бърка непрекъснато, докато се образуват златистокафяви трохи.
3
Муртабак с телешко и зеле 3Овкусява се с кърито, сол и черен пипер и се разбърква.
4
Муртабак с телешко и зеле 4Слага се и зелето, нарязано на дребни кубчета и се оставя да се запържи, но така че да остане леко хрупкаво.
5
Муртабак с телешко и зеле 5Плънката се охлажда и се разбърква с яйцата.
6
Муртабак с телешко и зеле 6Топките тесто се изтъняват много добре с точилка или се дърпат с ръце. В средата на всяка се слага от плънката.
7
Муртабак с телешко и зеле 7Затварят се, като краищата се прегъват навътре.
8
Муртабак с телешко и зеле 8Пекат се върху сгорещена плоча, намазана с пречистено масло, от всяка страна по около 5 минути, докато станат златисти и хрупкави.
9
Муртабак с телешко и зеле 9Сервират се с накъсан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Картофи с праз на фурна
Анна коментира рецептата Топла салата с царевица
Анна коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Петя Петкова коментира рецептата Спаначено суфле
Диляна Петкова се регистрира в сайта.
тет коментира рецептата Боб със зеле на фурна
Аделина Въчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта