Пухкав качамак със спанак

Много апетитен и много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1/2 глава лук
400 мл прясно мляко
125 г инстантен качамак
3 яйца
150 г спанак
70 г сирене „Пармезан“
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
300 г чери домати
4–5 листа леворда
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 с. л. тъмен балсамов оцет
1 стрък мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пухкав качамак със спанак
Лукът се нарязва наситно и се запържва в 1 с. л. от зехтина.
2
Пухкав качамак със спанак 2
Наливат се млякото и 300 мл вода и щом кипне, се добавя качамакът.
3
Пухкав качамак със спанак 3
Готви се на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато течността се абсорбира.
4
Пухкав качамак със спанак 4
Съдът се дърпа от огъня и се добавят нарязаният спанак и добре разбитите жълтъци.
5
Пухкав качамак със спанак 5
Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер, и се прибавя настърганият пармезан.
6
Пухкав качамак със спанак 6
Белтъците се разбиват с щипка сол и се добавят постепенно към охладения качамак.
7
Пухкав качамак със спанак 7
Сместа се прехвърля в керамичен съд, намазан с останалия зехтин и се пече около 20–25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
8
Пухкав качамак със спанак 8
Доматите се режат на четвъртинки и се смесват с наситнените леворда и мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер, зехтина и оцета, и се разбърква. Качамакът се сервира със салатата.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2023
Здравей, Веселина! Да, царевичен грис за качамак е това. Поздрави от нас!
8.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2023
под инстантен качамак какво се разбира? царевичен грис?
7.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2022
Изненадах се от това "суфле" - много ни допадна като вкус. Ще го готвим пак!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2017
Деляна, този качамак прилича на суфле и подобно на него, след изпичане спада, но пухкавата консистенция си остава. Няма как да му се „помогне“. По време на печене белтъците се надуват и след като ги извадим от фурната спадат. Това е нормален процес.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
Това е една от любимите рецепти на нашето семейство, но всеки път когато го правя, след изпичането ми спада. Има ли някаква хитрина, която мога да приложа, за да се запази обема и след изпичане?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: