Ръжени соленки

Дата: 01.03.2012
Източник: Бон Апети
Ръжени соленки
 
Необходими продукти:
100 г пълнозърнесто ръжено брашно
100 мл зехтин
2–3 яйца размер „L” (100 г белтък)
50 г сурови слънчогледови семки
1/2 ч. л. сух риган
30 г сирене „Пармезан“ за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ръжени соленки
Белтъкът се разбива леко с телена бъркалка (но не на сняг).


2
Ръжени соленки 2
Добавят се останалите продукти, без пармезана и се бърка до получаването на гъсто лепкаво тесто.


3
Ръжени соленки 3
Върху тава с незалепващо покритие (ако не е такава, слагате хартия за печене), се оформя голяма тънка бисквита, с неправлина форма. Отгоре се настъргва пармезана, и се пече в загрята на 200 градуса фурна, за 7–8 минути. После се начупва.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
Любими!
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
яко
2.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2014
Полина, количеството на брашното е коректно. За тази рецепта използвахме пълнозърнесто ръжено брашно. Когато брашното е пълнозърнесто, в него има и трици, които поемат повече течност. Ако се използва обикновенно ръжено брашно, може да се наложи да се добави още ръжено брашно. Като краен резултат тестото наистина се получава точно такова - гъсто и едновременно лепкаво. Вярната пропорция е: 1 част брашно, 1 част мазнина и 1 част белтък (100 г), като брашното и мазнината могат да са най-различни :)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
според мен със 100гр. брашно не може да се получи лепкаво тесто - по скоро каша...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта