Разсол от бяла риба

Гост: Борислав Зюмбюлев, заместник-главен редактор на вестник „24 часа”
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Разсол от бяла риба
 
Необходими продукти:
1 бяла риба сулка
1 кг картофи
2 моркова
3-4 скилидки чесън
10 стръка копър
5-6 стръка девесил
лимонов сок, бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разсол от бяла риба
Рибата се почиства от люспите, а перките и главата се отстраняват. Нарязва се на порционни парчета, слага се в тенджера заедно с дръжките на пресния девесил и се вари около 3 минути.
2
Разсол от бяла риба 2
Картофите и морковите се нарязват наедро и се сваряват в подсолена вода.
3
Разсол от бяла риба 3
Сварените моркови, рибата и част от картофите се отцеждат от водата и се слагат в дълбок съд. Подправят се с лимонов сок, бял пипер и сол на вкус.
4
Разсол от бяла риба 4
Останалите картофи се пасират на пюре и постепенно се налива рибният бульон. Прибавят се пресованите скилидки чесън.
5
Разсол от бяла риба 5
Рибата и зеленчуците се заливат с картофената смес и се поръсват с нарязаните девесил и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: