Разядка с леща и маслини

Маслини с чесън, бадеми, лимон и зехтин в комбинация с леща, поднесени с чеснови филийки с риган
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г леща
4-5 листа босилек
2 домата
1-2 с. л. зехтин
2-3 скилидки чесън
2 филии хляб
лимонов сок на вкус
1/2 ч. л. сол
4-5 с. л. зехтин
4-5 стръка копър
1 скилидка чесън
1 червена чушка
50 г бадемови ядки
250 г обезкостени зелени маслини
балсамов оцет и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Разядка с леща и маслини
Лещата се сварява за 20-25 минути. След това се охлажда и се отцежда от водата.
2
Разядка с леща и маслини 2
Бадемите се пюрират заедно с чесъна. Добавят се маслините и чушката, налива се половината зехтин и отново се пюрира, докато се хомогенизира.
3
Разядка с леща и маслини 3
Получената смес се сипва в купа, добавя се сварената леща, поръсва се наситненият копър, налива се останалият зехтин, посолява се и се овкусява с лимоновия сок. Намачква се добре.
4
Разядка с леща и маслини 4
Скилидките чесън се слагат в хаванче, поливат се със зехтин, посоляват се и се счукват. Филиите хляб се нарязват на четвъртинки.
5
Разядка с леща и маслини 5
Филийките се намазват със счукан чесън и се поръсват с риган. Нареждат се върху решетка, поставят се в силно загрята фурна и се пекат до златисто.
6
Разядка с леща и маслини 6
Доматите се нарязват на полумесеци, нареждат се във всяка порция, поръсват се с наситнен босилек и се подправят с балсамов оцет, сол и зехтин. Отстрани се сипва от разядката и се слагат по 2 запечени филийки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: