Селски пастет

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2003
Селски пастет
 
Необходими продукти:
1/2 кг пилешки дробчета
300 г бекон за облепване на формата
50 мл бренди
50 мл ябълкова ракия
1 яйце
1-2 щипки мащерка
1-2 щипки розмарин
1-2 щипки джинджифил
1 стрък чесън
1 стрък лук
1 кг кайма (смес)
3-4 с. л. свинска мас
100 г белен шам фъстък
5 с. л. заквасена сметана
2 филии хляб
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Селски пастет
Хлябът се натрошава на трохи, смесва се със заквасената сметана и се разбърква. Лукът и чесънът се нарязват наситно.
2
Селски пастет 2
Дробчетата се смилат в кухненски робот, слага се свинската мас и отново се мели. Добавят се каймата, лукът и чесънът, подправя се с джинджифил, мащерка, розмарин, черен пипер и сол, наливат се ябълковата ракия и брендито и се разбива.
3
Селски пастет 3
Сместа се прехвърля в купа и се омесва на ръка. В хлебно-сметановата смес се поставя яйцето, разбърква се и се прибавя към месната смес заедно със смления на прах шам фъстък. Хубаво се разбърква и се изсипва в плътно облепена с беконови резени кексова форма.
4
Селски пастет 4
Върху сместа се подреждат резени бекон, така че да бъде обхваната отвсякъде. Покрива се с фолио и се пече на водна баня във фурна при температура 180 градуса 1 – 1 1/2 часа. След това отделилата се мазнина се отцежда, формата се обръща и пастетът се изважда.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
с какво би било подходящо да се поднесе освен кисели краставички:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: