Тартар от коприва с червено цвекло

Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г коприва
10 листа мечи лук
1/2 връзка копър
1 ч. л. сол
100 г смлени орехови ядки
1 кофичка цедено кисело мляко
6-8 с. л. олио
8 печени червени чушки
200 г овче сирене
300 г цвекло
3 с. л. захар
6 с. л. оцет
1 с. л. балсамов оцет
9 с. л. олио
1/2 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Тартар от коприва с червено цвекло
Копривата се измива и се бланшира за няколко минути във вряща вода. След това се охлажда, отцежда се и се нарязва наситно.
2
Тартар от коприва с червено цвекло 2
Цвеклото се сварява, обелва се и се нарязва на полумесеци. Поръсва се със захар, полива се с олио и с двата вида оцет и се посолява. Разбърква се и се оставя да престои няколко часа на хладно.
3
Тартар от коприва с червено цвекло 3
Към копривата се добавят нарязаният на ивици мечи лук, наситненият копър, смлените орехови ядки и цеденото кисело мляко. Налива се олиото, посолява се и се разбърква добре.
4
Тартар от коприва с червено цвекло 4
Тартарът се сервира, като в метален пръстен се поставят нарязани на кубчета чушки, покриват се с копривената смес и се притискат добре с лъжица, за да излезе въздухът. След това се сипват настъргано сирене и копривена смес и отново се притиска с лъжица.
5
Тартар от коприва с червено цвекло 5
Отстрани се поставят полумесеци от червено цвекло, след което металният пръстен внимателно се изважда. Тартарът може да се украси с копър и чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: