Тартар от коприва с червено цвекло

Дата: 22.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г коприва
9 с. л. олио
1 с. л. балсамов оцет
6 с. л. оцет
3 с. л. захар
300 г цвекло
200 г овче сирене
8 печени червени чушки
6-8 с. л. олио
1 кофичка цедено кисело мляко
100 г смлени орехови ядки
1 ч. л. сол
1/2 връзка копър
10 листа мечи лук
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Тартар от коприва с червено цвеклоКопривата се измива и се бланшира за няколко минути във вряща вода. След това се охлажда, отцежда се и се нарязва наситно.
2
Тартар от коприва с червено цвекло 2Цвеклото се сварява, обелва се и се нарязва на полумесеци. Поръсва се със захар, полива се с олио и с двата вида оцет и се посолява. Разбърква се и се оставя да престои няколко часа на хладно.
3
Тартар от коприва с червено цвекло 3Към копривата се добавят нарязаният на ивици мечи лук, наситненият копър, смлените орехови ядки и цеденото кисело мляко. Налива се олиото, посолява се и се разбърква добре.
4
Тартар от коприва с червено цвекло 4Тартарът се сервира, като в метален пръстен се поставят нарязани на кубчета чушки, покриват се с копривената смес и се притискат добре с лъжица, за да излезе въздухът. След това се сипват настъргано сирене и копривена смес и отново се притиска с лъжица.
5
Тартар от коприва с червено цвекло 5Отстрани се поставят полумесеци от червено цвекло, след което металният пръстен внимателно се изважда. Тартарът може да се украси с копър и чери домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта