Мус "Трилогия от чушки"

Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г зелени чушки
3 с. л. зехтин
3 с. л. бяло вино
200-220 мл готварска сметана
300-360 мл бульон
15 г желатин
30-45 г масло
1 1/2 глави лук
3 скилидки чесън
300 г жълти чушки
300 г червени чушки
3 щипки наситнена прясна мащерка


Начин на приготвяне:
1
Мус
Разделените по цветове чушки се нарязват на кубчета. Запържват се в отделни тигани с предварително загрят зехтин, като се посоляват и във всеки тиган се добавят наситнена скилидка чесън, бяло вино и бульон. Чушките се задушават, докато течността се редуцира.
2
Мус
Лукът се нарязва, задушава се в предварително загрят зехтин и се разпределя при трите цвята чушка. Чушките се ароматизират с по 1 щипка наситнена прясна мащерка, пюрират се отделно и във всеки цвят се слага по малко масло.
3
Мус
Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтваря на вода баня. В отделен съд се разбива сметаната.
4
Мус
Във всеки цвят чушка се налива по 1 с. л. от течния желатин, след което последователно се претриват през цедка. Пюретата се охлаждат много добре, във всеки цвят се слага от разбитата сметана и се разбърква.
5
Мус
Пюретата се наливат последователно в купа, като след всеки цвят купата се оставя за няколко минути в хладилник, за да стегне. Щом и третият цвят стегне напълно, мусът е готов за сервиране. Може да се поднесе с препечени филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



165 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: