Реден сладкиш с ябълки

Толкова лесен, че можете да оставите децата да го приготвят
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг сочни ябълки
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
олио за тавата и за отгоре
пудра захар и ванилия за поръсване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Реден сладкиш с ябълки

Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде.

 


2
Реден сладкиш с ябълки 2

Към тях се добавя канелата и малко захар (тя е по желание).

 


3
Реден сладкиш с ябълки 3

В купа се смесват захарта, грисът, брашното и содата.

 


4
Реден сладкиш с ябълки 4

В тава, намазана с олио, се редят на пластове - ябълки, суха смес, ябълки и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с брашнена смес.

 


5
Реден сладкиш с ябълки 5

Отгоре леко се поръсва с олио на тънка нишка. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до зачервяване – около 50 минути.

 


6
Реден сладкиш с ябълки 6

По желание, като изстине, се поръсва с пудра захар и ванилия.


Подобни рецепти:
Коментари (37)
37.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Страхотно се получи! Определено ще се прави често :)
36.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2016
Последния пласт брашнена смес не се опече,въпреки че отдолу се беше жарнало.
35.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
Един от любимите ми сладкиши! Изключително лесна рецепта, а резултата е превъзходен! Към ябълките винаги прибавям стафиди и натрошени ядки - става чудно вкусно!
34.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2015
От вчера
33.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2015
Моят сладкиш.Редовно го приготвям.Любим на всички у дома.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: