Бисквити с тиква и шоколад

Слепени като сандвич с лек крем
Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г почистена и обелена тиква
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 ч. ч. захар
1 яйце
60 г краве масло
200 г черен шоколад
3/4 ч. ч. орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче

за крема:
100 г крем сирене
100 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Бисквити с тиква и шоколад

Тиквата се нарязва на кубчета, сварява се на пара и след това се пюрира.

 


2
Бисквити с тиква и шоколад 2

В купа се смесват двата вида брашно, содата, канелата, ванилията и индийското орехче.

 


3
Бисквити с тиква и шоколад 3

Маслото (трябва да е на стайна температура) се разбива с миксер. Добавя се захарта и продължава да се разбива, докато се получи пухкав крем.

 


4
Бисквити с тиква и шоколад 4

Добавя се яйцето и отново се разбива. Слага се пюрето от тиква (трябва да е добре охладено) – разбива се.

 


5
Бисквити с тиква и шоколад 5

Маслената смес се комбинира със сухата и се разбива до хомогенизиране.

 


6
Бисквити с тиква и шоколад 6

Шоколадът се нарязва на малки кубчета, орехите също се нарязват наситно. Добавят се към другите продукти и се разбърква.

 


7
Бисквити с тиква и шоколад 7

В две тави се слага хартия за печене и в тях се оформят бисквитите, като се сипва от сместа с лъжица, през разстояние. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 18 минути и се оставят да изстинат.

 


8
Бисквити с тиква и шоколад 8

Крем сиренето се разбива със захарта с дървена лъжица.

 


9
Бисквити с тиква и шоколад 9

Бисквитите се слепват по две с получения крем.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Бисквитките са прекрасни.Станаха ми любими. Правя ги без крема . Ароматни са и много вкусни !Препоръчвам с две ръце.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Много вкусни бисквитки - любими на домашните. Правила съм ги и преди с крем, този път реших да си го спестя, но пак станаха много вкусни.
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2013
Чудесни са, наистина. Аз лично не съм ги слепвала с този крем.Толкова са богати на вкус и аромати!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много хубави бисквитки,но според мен шоколадът идва в повече 
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


308 ДУШИ ОНЛАЙН
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: