Тригуни

Дата: 29.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бутертесто
1 ч. ч. смлени орехи
2 ванилии
за сиропа:
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Тригуни
Бутертестото леко се разточва и от него се изрязват квадрати с размери 15х15 см.

 


2
Тригуни 2
В средата се слага смесените орехи, смесени с ванилията.

 


3
Тригуни 3
Затварят се триъгълници и с пръсти се притискат краищата, за да се залепят. Слагат с в 2 тави върху силиконов килим и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


4
Тригуни 4
Приготвя се сиропа, като в касерола се кипват водата, захарта и лимоновият сок.

 


5
Тригуни 5
Тригуните се оставят да се охладят и се заливат с горещия сироп. Оставят се за 1 нощ да се напоят добре.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Много вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Много хубава и лесна рецепта. Благодаря за нея
3.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
може и малко лешник да се сложе предава много хубав и приятен аромат
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Класика от моето дество...
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Много вкусно,но и много калорично.А мъжа ми вечер без сладичко не минава.И аз да пробвам,ужас
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта