Тригуни

Много сладък и много любим десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г бутертесто
1 ч. ч. смлени орехи
2 ванилии

за сиропа:
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Тригуни

Бутертестото леко се разточва и от него се изрязват квадрати с размери 15х15 см.

 


2
Тригуни 2

В средата се слага смесените орехи, смесени с ванилията.

 


3
Тригуни 3

Затварят се триъгълници и с пръсти се притискат краищата, за да се залепят. Слагат с в 2 тави върху силиконов килим и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.

 


4
Тригуни 4

Приготвя се сиропа, като в касерола се кипват водата, захарта и лимоновият сок.

 


5
Тригуни 5

Тригуните се оставят да се охладят и се заливат с горещия сироп. Оставят се за 1 нощ да се напоят добре.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Много вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Много хубава и лесна рецепта. Благодаря за нея
3.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
може и малко лешник да се сложе предава много хубав и приятен аромат
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Класика от моето дество...
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
Много вкусно,но и много калорично.А мъжа ми вечер без сладичко не минава.И аз да пробвам,ужас
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: