Бадемово малеби

Една класика от ориента
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 мл прясно мляко
200 г бланширани бадеми
180 г захар
2 с. л. оризово брашно
2 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
30 мл бадемов ликьор (1 бадемова есенция)
филирани бадеми за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бадемово малеби

Бадемите се смилат в блендер заедно с 1 ч. ч. от прясното мляко.

 


2
Бадемово малеби 2

Оризовото брашно и царевичното нишесте се размиват в 1/2 ч. ч. от млякото.

 


3
Бадемово малеби 3

Останалото мляко се кипва заедно със захарта. Прибавя се ванилията.

 


4
Бадемово малеби 4

След като захарта се разтвори, се сипва сместа от бадеми и мляко. Оставя се да ври за около 5 минути.

 


5
Бадемово малеби 5

След това се прибавят оризовото брашно и царевичното нишесте с прясното мляко. Бърка се докато се сгъсти крема. Дърпа се от котлона и се ароматизира с бадемовия ликьор.

 


6
Бадемово малеби 6

Още гореща, сместа се разпределя в купички. Поръсва се с филирани бадеми, запечени в загрята на 180 градуса фурна, за 5 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: