Ябълкови мъфини
Лора и Стоян
1,2 кг тиква 2–3 с. л. захар | за блата: 250 г брашно 200 г краве масло 160 г тъмна кафява захар 4 яйца 200 г от печената тиква 1/2 ч. ч. прясно мляко 80 г какао кората от 2 портокала 2 ч. л. бакпулвер 1 ванилия 1 ч. л. канела 1/2 ч. л. сух джинджифил 1 щипка сол | за крема: 500 г крем сирене 100 г пудра захар 300 мл сладкарска сметана 300 г от печената тиква 1/4 ч. л. оранжева сладкарска боя на прах сокът от 1 портокал | за глазурата: 100 г черен шоколад 100 мл животинска сметана 3 с. л. глюкоза 20 г краве масло |
за сиропа: 60 г захар 120 мл вода |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
02.01.2015 Искам да добавя, че при мене 30 минути за печене на блата не бяха достатъчни, за това всеки трябва да се съобрази със своята печка, да се пробва с клечка за зъби.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
24.10.2014 Уникално вкусна и ароматна торта!!!Рецептата е много точна и лесно изпълнима, а резултатът надминава очакванията.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
31.05.2014 Много вкусна и ефектна торта с нестандартен вкус!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
29.09.2013 Тортата е със специфичен вкус, но на мен много ми допада. Правих също вместо с тиква, със сушени сливи, предварително накиснати и пасирани - също стана много-много вкусна. Опитайте!
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...