Торта с рикота и бадеми

Бърза, лесна, италианска
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Рикота”
80 г брашно
150 г захар
5 яйца
150 г сурови белени бадеми
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал
1 ванилия
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
краве масло за намазване на формата



Начин на приготвяне:
1
Торта с рикота и бадеми

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, с помощта на миксер. Слага се сиренето и отново се разбива. Сместа се ароматизира с ванилията и настърганата кора от лимона и портокала.

 


2
Торта с рикота и бадеми 2

Прибавят се смлените бадеми и брашното. Всичко се разбърква много добре.

 


3
Торта с рикота и бадеми 3

Белтъците се разбиват на сняг със солта, с миксер. Прибавят се внимателно към сместа, като първо се слага 1/3 от тях, разбърква се със силиконова шпатула и тогава се изсипва останалата част.

 


4
Торта с рикота и бадеми 4

Сместа се разпределя в кръгла форма за печене (намазана с масло), дъното и стените на която са покрити с пергаментова хартия.

 


5
Торта с рикота и бадеми 5

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.

 


6
Торта с рикота и бадеми 6

Поднася се студена, поръсена с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2019
Много ароматен
6.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
чаена лъжичка бакпулвер прави чудеса!Добре,че не помага и на други работи да не спадат,че щеше да е мноого скъп!
5.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
ах рикота!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
3.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2014
Диана, тортата не е много висока - нормално е да спадне - и с нашата се получи така. Ако искаш, след като я изпечеш, можеш да я остави в изключената фурна за 20 минути. Понякога от рязката температура печивото спада много бързо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: