Реване с портокали

Изкусителен десерт със свеж цитрусов вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г захар
70 г грис от твърда пшеница (семолина)
50 г брашно
50 г краве масло
50 г портокалов мармалад
5 яйца
1 щипка сол
кората от 1 портокал

за сиропа:
450 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. портокалов сок

за сервиране:
200 г заквасена сметана
5 стръка мента
шамфъстъци за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Реване с портокали
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват много добре с половината захар, докато побелеят.
2
Реване с портокали 2
Прибавят се грисът, брашното, разтопеното масло, настърганата портокалова кора и портокаловият мармалад, и се разбърква.
3
Реване с портокали 3
Белтъците се разбиват със солта и останалата захар, докато станат на сняг. Прибавят се към тестото и внимателно се разбърква.
4
Реване с портокали 4
Дъното на квадратна форма с размер 24 см с подвижно дъно се застила с хартия за печене и в нея се изсипва тестото. Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 20 минути.Изважда се и се оставя леко да се охлади.
5
Реване с портокали 5
В касерола се смесват захарта, 500 мл вода, сокът от цитрусите и ваниловата захар. Готви се на умерен огън, докато стане не много гъст сироп. Охлажда се.
6
Реване с портокали 6
Реването се реже на квадрати, залива се със сиропа и се оставя за една нощ да се напои.
7
Реване с портокали 7
Сметаната се смесва с накълцаната мента. Ядките се наситняват. Реването се гарнира със сметаната и се поръсва с шамфъстъците.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2018
Интересна рецепта но никак не ми се получи няма да кача снимка поради опастност на някой да му се пукне сърцето от смях
2.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Реването стана прекрсно. Невероятен аромат и вкус. Заместих портокаловото сладко със сладко от смокини и пак стана много добре.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Страхотен десерт, а в комбинация със сметана и мента е превъзходно. Само не зная защо остана по-голямата част от сиропа и буквално плува в него. Много, много вкусен и ароматен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: