Резовска рибена чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2002
Резовска рибена чорба
 
Необходими продукти:
500 г хамсия
300 г лефер
300 г сафрид
2 домата
1 глава лук
1 к. ч. олио
1 дафинов лист
пресен джоджен
черен пипер
сол


Начин на приготвяне:
1
Резовска рибена чорба
Рибата се почиства от вътрешностите, слага се в тенджера, залива се с вода, колкото да я покрие, подправя се с няколко зърна черен пипер, сол и дафинов лист. Сварява се и се почиства от костите.
2
Резовска рибена чорба 2
Лукът се нарязва наситно и се пържи в загрято олио до златисто. Добавят се обелените и нарязани на малки кубчета домати. Пържат се 2-3 минути и се налива рибният бульон. Когато кипне, се слага рибата. Вари се 10 минути, подправя се със ситно нарязан джоджен и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: