Резовска рибена чорба

Дата: 01.08.2002
Източник: Бон Апети
Резовска рибена чорба
 
Необходими продукти:
500 г хамсия
черен пипер
пресен джоджен
1 дафинов лист
1 к. ч. олио
1 глава лук
2 домата
300 г сафрид
300 г лефер
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Резовска рибена чорбаРибата се почиства от вътрешностите, слага се в тенджера, залива се с вода, колкото да я покрие, подправя се с няколко зърна черен пипер, сол и дафинов лист. Сварява се и се почиства от костите.
2
Резовска рибена чорба 2Лукът се нарязва наситно и се пържи в загрято олио до златисто. Добавят се обелените и нарязани на малки кубчета домати. Пържат се 2-3 минути и се налива рибният бульон. Когато кипне, се слага рибата. Вари се 10 минути, подправя се със ситно нарязан джоджен и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Лили Стоянова коментира рецептата Юфка кебап
Маргарита Ганева се регистрира в сайта.
s. се регистрира в сайта.
Мариана Матева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта