Шкембе чорба

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Шкембе чорба
 
Необходими продукти:
1 кг шкембе
1 телешки кокал
50 г краве масло
50 г олио
1 с. л. червен пипер
1 к. ч. оцет
2 стръка чесън


Начин на приготвяне:
1
Шкембе чорба
Шкембето се измива и се почиства добре. Вари се 50 минути в тенджера под налягане (2-3 часа в обикновена тенджера).
2
Шкембе чорба 2
Свареното шкембе се изважда и след като изстине, се нарязва на дребни парчета. Бульонът трябва да се остави да се изстуди напълно. Образувалата се лой се изхвърля.
3
Шкембе чорба 3
В тенджера се загряват 2 с. л. масло и 2 с. л. олио, слага се червеният пипер, разбърква се, наливат се 1 л прясно мляко и 1 л прецеден бульон от шкембето. Кипва се и се посолява.
4
Шкембе чорба 4
Добавя се нарязаното шкембе, ври няколко минути и се оттегля от котлона. 3-4 скилидки чесън се счукват, поставят се в чашка и се размесват с 1/2 ч. ч. винен оцет. Шкембето се сервира и се подправя с чесън и лют пипер на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2018
Браво
5.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
Препоръчвам при варенето на шкембето да добавите малко целина корен и морков на малки кубчета. Дава лек зеленчуков аромат на бульона.
4.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2017
И аз без кокал я сготвих,стана м..........!!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2014
Получ се невероятно!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2014
Не можах да намеря телешки кокал, че бързах, но и без него стана много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: