Рибен пай

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Рибен пай
 
Необходими продукти:
1 кефал (1,2–1,5 кг)
1 яйце
3 с. л. (60 г) заквасена сметана
30 г масло
500 г картофи
черен пипер и сол на вкус
1 дафинов лист
1 стрък розмарин (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. брашно
2-3 с. л. олио
1 глава лук
200 мл прясно мляко
индийско орехче и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибен пайКефалът се почиства от люспите и вътрешностите и се залива с вода. Вари се 10 минути, изважда се и се почиства от костите.
2
Рибен пай 2Картофите се сваряват, намачкват се и се размесват с останалите съставки, предвидени за пюрето.
3
Рибен пай 3В тенджера се сгорещява олио и за минута се запържва нарязаният наситно лук. Прибавят се брашното, прясното мляко и подправките. Сосът се вари 5 минути на тих огън, като се разбърква, за да не стане на бучки. Добавя се рибното месо.
4
Рибен пай 4Сосът с рибата се изспива в намаслена и поръсена с галета тава. Отгоре се разпределя пюрето и се поръсва с малко галета. Паят се пече в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна, докато повърхността му се зачерви.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта