Рибен пай

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Рибен пай
 
Необходими продукти:
1 кефал (1,2–1,5 кг)
1 яйце
3 с. л. (60 г) заквасена сметана
30 г масло
500 г картофи
черен пипер и сол на вкус
1 дафинов лист
1 стрък розмарин (1/2 ч. л. сух)
1 ч. л. брашно
2-3 с. л. олио
1 глава лук
200 мл прясно мляко
индийско орехче и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибен пай
Кефалът се почиства от люспите и вътрешностите и се залива с вода. Вари се 10 минути, изважда се и се почиства от костите.
2
Рибен пай 2
Картофите се сваряват, намачкват се и се размесват с останалите съставки, предвидени за пюрето.
3
Рибен пай 3
В тенджера се сгорещява олио и за минута се запържва нарязаният наситно лук. Прибавят се брашното, прясното мляко и подправките. Сосът се вари 5 минути на тих огън, като се разбърква, за да не стане на бучки. Добавя се рибното месо.
4
Рибен пай 4
Сосът с рибата се изспива в намаслена и поръсена с галета тава. Отгоре се разпределя пюрето и се поръсва с малко галета. Паят се пече в предварително загрята до температура 200-220 градуса фурна, докато повърхността му се зачерви.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: