Бонфиле с марината от уиски и джинджифил

Гост: Владимир Дайнов, програмен директор на БГ радио
Източник: Бон Апети
Дата: 20.08.2005
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил
 
Необходими продукти:
500 г бонфиле
50 мл уиски
7-8 скилидки чесън
1 резен джинджифил
1 ч. л. соев сос
1/2 ч. л. мед
сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил
Месото се почиства от жилите, нарязва се на медальони и се посолява.
2
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил 2
Джинджифилът за маринатата се обелва и се нарязва надребно. Слага се в подходяща купа, добавят се нарязаните скилидки чесън и се пасира.
3
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил 3
Добавят се соевият сос и медът, налива се уискито и отново се пасира. Готовата марината се затопля на тих огън за 15 минути, като непрекъснато се бърка.
4
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил 4
Нарязаното на медальони и посолено месо се поставя в по-дълбок съд и се залива с топлата марината. Оставя се да престои минимум няколко часа, а при възможност – цяло денонощие.
5
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил 5
Маринованото месо се пече на скара по 3-4 минути от двете страни, като периодично се маже с маринатата.
6
Бонфиле с марината от уиски и джинджифил 6
За да се приготви декорацията на ястието, краставиците се нарязват на две по дължина. С помощта на белачка се изрязват тънки ленти, с които се увиват готовите медальони. Поръсва се със сусам и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: