Език с винегрет от кисели краставички

Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2005
Език с винегрет от кисели краставички
 
Необходими продукти:
1 телешки език
1 морков
1 глава лук
1 дафинов лист
3-4 зърна бахар
черен пипер на зърна
100 г кисели краставички
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 твърдо сварени яйца
3 с. л. олио
3 с. л. винен оцет
1 с. л. горчица
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Език с винегрет от кисели краставички
Езикът се сварява в тенджера под налягане заедно с нарязания наедро морков, главата лук, дафиновия лист, сол, черен пипер и бахар по желание. Свареният език се охлажда със студена вода, бели се и се нарязва на тънки филийки.
2
Език с винегрет от кисели краставички 2
Киселите краставички и чесънът се нарязват надребно, лукът – на тънки филийки.
3
Език с винегрет от кисели краставички 3
Измерват се равни количества оцет и олио, разбъркват се и към тях се добавят нарязаните лук, краставички и чесън.
4
Език с винегрет от кисели краставички 4
Сварените яйца се изстудяват, настъргват се и се добавят при зеленчуците. Овкусява се с черен пипер и малко от бульона, в който се е варил езикът. Готовата смес се изсипва в тавата при езика и се оставя да престои минимум 2-3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: