Троянско вдъхновение

Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2002
Троянско вдъхновение
 
Необходими продукти:
3-4 шепи шарен боб
1 шепа сухи манатарки (2 с. л. гъбено брашно)
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 с. л. сух магданоз
2 листа миризливо перо (1 ч. л. девесил и 1 ч. л. магданоз
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
2 сурови наденици
6 с. л. олио
2 стръка праз
1 глава лук
2 моркова
1 люта чушка по желание


Начин на приготвяне:
1
Троянско вдъхновение
Бобът се сварява. Надениците се нарязват на кръгчета. Лукът, морковите и празът се нарязват надребно.
2
Троянско вдъхновение 2
Зеленчуците се запържват в олиото (кавардисват се). Поръсват се с червен пипер и се разреждат с 1 к. ч. вода от сварения фасул.
3
Троянско вдъхновение 3
Добавят се доматено пюре, миризливо перо, магданоз, джоджен, чубрица, сол. По желание се подлютява с люта чушка. Бобът става неповторим, ако към него се прибави гъбено брашно. Една шепа сухи манатарки се стрива на прах в хаванче и се прибавят към сместа.
4
Троянско вдъхновение 4
На дъното на намаслени глинени гювечета се поставя от боба, покрива се с кръгчета наденица, отгоре се изсипват задушени зеленчуци и се покриват с боб. Върху боба могат да се подредят парченца сланина. Гювечетата се похлупват и се пекат във фурна около 30 минути при умерена температура.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: