Рибена чорба по далматински

Тази супа съществува откакто има рибари
Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг рибно рагу (набор за супа)
800 г филе от риба хек (без кожа)
4 скилидки чесън
2 глави лук
1 морков
1 връзка магданоз
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибена чорба по далматински
Рибното рагу се слага в марля, поставя се в тенджера, залива се с вода, добавят се морковът и едната глава лук, нарязана наедро, и се оставя на котлона да къкри за около 1 час.
2
Рибена чорба по далматински 2
Марлята се изважда, бульонът се прецежда.
3
Рибена чорба по далматински 3
Рагуто се почиства, месото се заделя.
4
Рибена чорба по далматински 4
Филето от риба хек се реже наедро. Втората глава лук се реже на полумесеци и се задушава в 100 мл вода и зехтина, под капак, докато стане златист.
5
Рибена чорба по далматински 5
Добавят се наситеният чесън и половината от магданоза, нарязан наситно, филето от риба хек и бульонът. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се вари на слаб огън за около 30 минути.
6
Рибена чорба по далматински 6
Накрая към супата се слага заделеното месо от рибното рагу и останалият наситнен магданоз.
7
Рибена чорба по далматински 7
Супата се поднася по желание с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Много вкусна става рибената супа като се подправи с девесил и хайвер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: