Супа „Рамен“

Изключително популярна японска супа
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за свинското:
800 г свински гърди без кост (цяло парче)
1 с. л. олио
50 г корен джинджифил
150 мл светъл соев сос (японски)
1 звезден анасон
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1 лист кори нори
500 мл вода

за соевия бульон:
500 мл вода
300 мл светъл соев сос (японски)
10 г сушени гъби шийтаке
сол на вкус
1 лист кори нори
1,5 л пилешки бульон

за гарниране:
500 г нудли „Рамен“ (или други нудли с яйца)
6 сварени яйца (размер L)
1 връзка пресен лук
1 лист кори нори


Начин на приготвяне:
1
Супа „Рамен“
Свинските гърди се режат на две-три парчета и се запържват от двете страни в олиото, докато придобият златиста коричка.
2
Супа „Рамен“ 2
След това към тях се слагат нарязаният наедро джинджифил, звездният анасон, черният пипер, прибавят се и нарязаните кори нори, наливат се соевият сос и около 500 мл вода. Задушават се под капак на слаб огън, докато месото омекне, около 1 час и половина–два.
3
Супа „Рамен“ 3
След като месото е сварено, се изважда от съда. В прецедения бульон от варенето на месото се слагат сварените и обелени яйца и се оставят да престоят в горещата смес.
4
Супа „Рамен“ 4
Соевият бульон се приготвя като в касерола се смесват 500 мл вода, сол на вкус, японският соев сос, предварително нарязаните кори нори, както и сушените гъби шийтаке.
5
Супа „Рамен“ 5
Сместа се оставя на котлона за около 10 минути. След това бульонът се прецежда в тенджера с пилешкия бульон и се загрява на слаб огън.
6
Супа „Рамен“ 6
Нудлите „Рамен“ се готвят в кипяща вода, докато омекнат.
7
Супа „Рамен“ 7
След това се отцеждат.
8
Супа „Рамен“ 8
Сварените яйца се режат надве по дължина, нори корите – на парчета, свинското – натънко, а пресният лук – по диагонал.
9
Супа „Рамен“ 9
Нудлите се разпределят в малки купички и се поливат с бульона.
10
Супа „Рамен“ 10
Гарнира се със свинското месо, сварените яйца, пресния лук и нори корите.



Съвет:
Така приготвено, месото може да се съхранява в хладилник до 4 дни, потопено в бульона.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
Заслужава си отделеното време!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2015
Рукесен, кори нори и звезден анасон се продават в почти всеки хипермаркет (например „Пикадили“). Нудли „Рамен\" може да намериш в био-магазините, в София се предлагат и в магазините на търговска верига ХИТ.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Къде мога да намеря корите нори, нудлите \"Рамен\" и звездният анасаон?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: