Рибна яхния с макарони по португалски

Португалска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2009
Рибна яхния с макарони по португалски
 
Необходими продукти:
2 скумрии
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер (сладък)
1 1/2 ч. л. сол
5-6 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
5-6 стръка магданоз
1 глава лук
1 зелена чушка
3 скилидки чесън
1/2 буркан домати
200-250 г макарони
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Рибна яхния с макарони по португалски
Рибата се почиства, нарязва се на еднакви парчета, посолява се и се поръсва със сол и черен пипер.
2
Рибна яхния с макарони по португалски 2
Парчетата риба се овалват в брашно и се панират равномерно от всички страни в загрят зехтин, след което се отцеждат върху салфетка.
3
Рибна яхния с макарони по португалски 3
Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наситно и се запържват в мазнината от панирането на рибата.
4
Рибна яхния с макарони по португалски 4
Прибавя се нарязаната на кубчета чушка и се посолява.
5
Рибна яхния с макарони по португалски 5
Слагат се макароните и се запържват 1-2 минути.
6
Рибна яхния с макарони по португалски 6
Овкусява се със сладък червен пипер, разбърква се и се залива с 1 л вряла вода.
7
Рибна яхния с макарони по португалски 7
Поръсва се с риган и отгоре се подреждат парчетата скумрия.
8
Рибна яхния с макарони по португалски 8
Доматите от буркан се пасират заедно с 5-6 стръка пресен магданоз и полученото пюре се слага в ястието.
9
Рибна яхния с макарони по португалски 9
Стрива се 1 кубче зеленчуков бульон и яхнията се задушава под капак, докато макароните набъбнат. Ако е необходимо, се долива още топла вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: