Ризото с калмари и тиквички

Дата: 22.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пресни туби от калмари
1 1/2 ч. ч. ориз „Балдо“
500 г бейби тиквички
3 скилидки чесън
200 г бекон на ленти
150 мл бяло вино
800 мл рибен бульон
40 мл зехтин
125 г краве масло
1 стрък розмарин
4 стръка пресен лук
5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с калмари и тиквички
Беконът се нарязва на дребни кубчета. Лукът, чесънът и магданозът се наситняват. От розмарина се отделят листенцата и също се наситняват.  Тиквичките се нарязват на шайби, като цветовете се отделят. Калмарите се почистват от вътрешната мека кост и се измиват. Тубите се разтварят с нож, след това по повърхността им от вътрешната страна се правят ромбоидни разрези. Подсушават се върху кухненска хартия и се нарязват на правоъгълници.

 


2
Ризото с калмари и тиквички 2
Луът и чесънът се запържват в половината от зехтина.

 


3
Ризото с калмари и тиквички 3
Сипва се оризът, без да се мие. Разбърква се и се налива бялото вино. Щом се абсорбира от ориза, малко по малко се наливат 600 мл от бульона, като се разбърква непрекъснато, а температурата на огъня трябва да е умерена.  

 


4
Ризото с калмари и тиквички 4
Когато оризът абсорбира течността, се изсипва в купа. Съдът се измива, подсшува се и се сгорещява. В него се сипва беконът и се запича, докато си пусне мазнината си.

 


5
Ризото с калмари и тиквички 5
Слагат се калмарите и розмаринът. Оставя се на огъня докато леко се запържат и се нагънат (стават като таралежи). Изваждат се в купа.

 


6
Ризото с калмари и тиквички 6
В същия съд се сипва останалият зехтин и се запържват тиквичките.

 


7
Ризото с калмари и тиквички 7
Прибавят се оризът, калмарите с бекона и се налива останалият бульон.

 


8
Ризото с калмари и тиквички 8
Когато оризът го поеме, съдът се дърпа от огъня. Слагат се маслото, нарязано  на бучки, магданозът, сол и черен пипер. Разбърква се.

 


9
Ризото с калмари и тиквички 9
Ризотото се разпределя в чинии и се поднася веднага.


 




Съвет: По желание, цветовете от тиквичките се овалват в смес от 1 разбито яйце, сол, черен пипер, 4 с. л. брашно, около 50 мл вода и малко чесън на прах. Панират се на маслена баня в сгорещено олио, за кратко. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта