Сушеница
Лора и Стоян
3. |
Изпрати
лично съобщение |
28.01.2017 в изброените продукти не са отделени подправките, които се слагат в каймата и тези в които се овалва готовият продукт. ако може да ми кажете в какво се овалва салама чубрица, кимион и черен пипер, но по колко грама
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
18.03.2014 Елена, тази рецепта не е наша, а на гост в предаването, който е технолог в Месокомбинат Асеновград и ние изцяло му се доверяваме за посочените за рецептата продукти. Селитрата (Е 250) е натриев нитрит, който се прибавя към много меса (бекон, шунка, наденици и др.), за да забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване.
Първите стартерни култури за месо са пуснати на пазара в началото на шейсетте години, а сега прилагането им е широко разпространено, като част от общото подобряване на хигиената и производствените методи. В наши дни е налично голямо разнообразие на стартерни култури, които правят възможно протичането на еднакъв процес на ферментация с правилните хомоферментативни млечно-кисели бактерии и спомагат за подобряване на развитието на вкуса, образуването и стабилността на цвета.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
16.03.2014 3 г стартерна култура
3 г селитра
какво е това и без него може ли и бих помолила повече рецепти свързани с домашно приготвено понеже храната която се хранят нашите деца е бих казала опасна
благодаря предварително
|
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...