Салата „Лионез“

Време е за кулинарно пътешествие
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелена салата (или фризе)
4 яйца
200 г сурово пушен бекон (на кубчета)
1 багета
1 с. л. дижонска горчица
3 глави лук шалот
60 мл зехтин
30 мл червен винен оцет
20 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата „Лионез“
Сложете бекона в студен тиган. Включете котлона и оставете бекона да се готви до златисто. Извадете го върху кухненска хартия, за се отцеди излишната мазнина.
2
Салата „Лионез“ 2
Нарежете лука на ситно и го запържете в същия съд на слаб огън.
3
Салата „Лионез“ 3
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри парчета, подправете със сол, пипер и по желание - със зехтин. Запечете го за около 10 минути. Охладете.
4
Салата „Лионез“ 4
В купа смесете горчицата с оцета, зехтина, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре. Добавете запържения лук.
5
Салата „Лионез“ 5
Поширайте яйцата в подсолена вода (под точката на кипене) с 20 мл бял винен оцет, така че да останат рохки. Охладете ги леко.
6
Салата „Лионез“ 6
Измийте, подсушете и накъсайте салатата.
7
Салата „Лионез“ 7
Овкусете салатата с винегрета, разпределете я в чинии. Прибавете крутоните и бекона. Разпределете яйцата. Сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2019
Получи ми се салатата Лионез. Само крутоните, като че ли, станаха по-мазни, отколкото исках.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2019
Аз направих Нисоаз, но утре ще пробвам Лионез. Изглежда супер!
2.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2019
Стана красиво изглеждаща и вкусна закуска!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2019
Вкусна и богата
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: