Салата "Нептун"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2003
Салата
 
Необходими продукти:
1 пушена скумрия
200 г коктейл морски дарове
10 рулца от раци
3 яйца
1 авокадо
5-6 листа зелена салата (маруля)
5 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. горчица
2 стръка копър
1/4 с. л. сол
бял пипер на вкус
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
1 филе от аншоа (1 ч. л. пастет аншоа)
1-2 с. л. лимонов сок
1 скилидка чесън
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз



Начин на приготвяне:
1
Салата
Всички продукти за винегрета, без копъра, се смесват в купа. Копърът се нарязва наситно, прибавя се в купата и всичко се разбърква добре.
2
Салата
Рулцата от раци се нарязват на тънки филийки и се разбъркват с размразения коктейл морски дарове. Налива се предварително приготвеният лимоново-горчичен винегрет и отново се разбърква добре.
3
Салата
Пушената скумрията се филетира и получените филета се нарязват на фини ивички. Яйцата се сваряват в кипнала вода за 13 минути.
4
Салата
Филето аншоа, чесънът, копърът и магданозът за дресинга се накълцват наситно, смесват се с всички останали продукти и се разбъркват.
5
Салата
Зелената салата се измива, подсушава се и се нарязва на съвсем фини ивички. Авокадото се разполовява, костилката му се отстранява внимателно и с помощта на ножче в месестата част се правят диагонални разрези, но без да се нарушава целостта на кората. Получените ромбчета се изгребват с лъжица.
6
Салата
В дъното на купа се поставят ромбчета авокадо, поръсват се с лимонов сок и се добавя нарязаната маруля. Покрива се с овкусения коктейл морски дарове и се слагат резени твърдо сварено яйце. Накрая се прибавя още малко от марулята и се гарнира с майонезения дресинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: