Салата "Нисоас"

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2010
Салата \
 
Необходими продукти:
2-3 листа зелена салата
1 1/2 с. л. оцет
1 ч. л. дижонска горчица
2-3 с. л. зехтин
2 филета аншоа
2 сварени картофа
1 сварено яйце
1 с. л. сварен бял ориз
1 малка консерва червен боб
1 кутия риба тон (90 г)
1 краставица
1 домат
сол и захар на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зелената салата, доматът и краставицата се нарязават наедро и се поставят на дъното на салатиера.
2
След това се приготвя винегретът, като продуктите за него се смесват и се пасират, докато се получи средно гъст сос. С половината от него се заливат зеленчуците в салатиерата.
3
Започват да се редят останалите продукти за салатата. В средата се поставя рибата тон, около нея на сектори се подреждат нарязаните на едри кубчета картофи, оризът, бобът и яйцето. Върху рибата тон се слагат и филетата от аншоа.
4
Накрая салатата се залива с останалия винегрет.


Рецептата е приготвена от шефготвача Мустафа Карасали.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: