Салата от булгур, домати и песто

Дата: 13.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г булгур (с варене)
200 г сирене „Фета“
200 г чери домати
12 пъдпъдъчи яйца
1 глава червен лук
сол на вкус
за пестото:
1 връзка босилек
20 г сирене „Грана падано“
20 г печени бадеми
90 мл зехтин
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от булгур, домати и пестоБосилекът се смила с чесъна, бадемите, зехтина, настърганото сирене „Грана падано“, лимоновия сок и сол на вкус.
2
Салата от булгур, домати и песто 2Булгурът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
3
Салата от булгур, домати и песто 3Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 2 минути в подсолена вода, обелват се и се разполовяват.
4
Салата от булгур, домати и песто 4Чери доматите също се разполовяват, а лукът се нарязва на кубчета.
5
Салата от булгур, домати и песто 5Булгурът се овкусява с пестото. Прибавят се лукът и доматите.
6
Салата от булгур, домати и песто 6Салатата се разпределя в чинии и се гарнира с яйцата и натрошено сирене „Фета“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта