Салата със смокини и карамелизирани орехи

Дата: 15.09.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 смокини
16 ивици бекон
2 шарени ябълки
300 г микс от зелени салати
240 г сирене „Камбоцола“
100 г орехи
20 г краве масло
1 с. л. кафява захар
1 с. л. мед
зехтин и тъмен балсамов оцет за намазване
сол на вкус
за дресинга:
1 глава лук шалот
60 мл зехтин
30 мл ябълков оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Салата със смокини и карамелизирани орехиСмокините се разполовяват. Всяко парче се увива в лента бекон и се фиксира с клечка за зъби.
2
Салата със смокини и карамелизирани орехи 2Намазват се със зехтин и се пекат на грил от двете страни, докато беконът стане златист и леко хрупкав.
3
Салата със смокини и карамелизирани орехи 3След като се обърнат, се мажат с балсамов оцет. Изваждат се и се оставят да се охладят.
4
Салата със смокини и карамелизирани орехи 4Орехите се запичат на сух тиган, до златисто. Прибавят се медът, захарта и маслото, и се оставят да се карамелизират. Посоляват се и се оставят да се охладят.
5
Салата със смокини и карамелизирани орехи 5Ябълките се измиват, подсушават се и се режат на кубчета. Смесват се със салатения микс.
6
Салата със смокини и карамелизирани орехи 6Сиренето се нарязва на кубчета.
7
Салата със смокини и карамелизирани орехи 7Лукът за дресинга се нарязва на полумесеци и се смесва с оцета, зехтина, сол, черен пипер и горчицата.
8
Салата със смокини и карамелизирани орехи 8Салатата се овкусява с дресинга.
9
Салата със смокини и карамелизирани орехи 9Гарнира със смокините, орехите и кубчета сирене.



Съвет:
Може да изпечете смокините и в загрята на 220 градуса фурна за около 7 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


257 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена коментира рецептата Свински сач по павликенски
Емил Петков се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Юфка кебап
Маргарита Ганева се регистрира в сайта.
s. се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта