Салата от цвекло, ряпа и моркови

Дата: 02.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г бяла ряпа „Дайкон“
100 г бейби спанак
2 глави червено цвекло
2 моркова
2 с. л. годжи бери
за дресинга:
80 мл зехтин
50 г пресен джинджифил
1 лайм
1 с. л. мед
1 ч. л. мека горчица
сол на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от цвекло, ряпа и морковиМорковите, цвеклото и ряпата се почистват.
2
Салата от цвекло, ряпа и моркови 2Цвеклото и морковите се оформят на тънки ленти, а ряпата – на широки. Разбъркват се със спанака.
3
Салата от цвекло, ряпа и моркови 3Джинджифилът за дресинга се обелва и се настъргва.
4
Салата от цвекло, ряпа и моркови 4Смесва се със зехтина, горчицата, настърганата кора и сока от лайм, меда и сол на вкус.
5
Салата от цвекло, ряпа и моркови 5Зеленучците се заливат с дресинга.
6
Салата от цвекло, ряпа и моркови 6Салатата се поръсва с годжи бери и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Любимата ми зимна салата! Всички продукти са без топлинна обработка и това ми допадна. На мен количеството на джинджифила ми се видя множко и увеличих грамажа на ряпата и морковите. Получи се като на това копче да ушием балтон.))) Балтонът се оказа изключително вкусен, ама не успяхме да справим за едно хранене. Въпреки съхранението в Тапъруеър, на следващия ден се беше отделил доста сок от кореноплодните, а годжиберито направо се беше разпаднало.))) Както и да е, изпих отделилия се сок, пръснах нова половин шепичка годжи бери и отново се насладих на азиатския вкус на салатата.)))
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Чудесна рецепта, дресинга много ни допадна!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2016
Пъстра, свежа, вкусна и полезна :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Божидара се регистрира в сайта.
Ganka Georgieva се регистрира в сайта.
Stoyan Georgiev се регистрира в сайта.
Бори коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Светла се регистрира в сайта.
Калин Тодоров коментира рецептата Лазаня с гъби
Калин Тодоров коментира рецептата Ризото “Миланезе”
Mariyana Petrova коментира рецептата Питки "Здраве"
Elena Machkovska се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Бухти с карамелен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта