Салата от печена тиква със сирене

С аромат на розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 28.10.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг тиква „Цигулка“ (необелена)
100 г сирене смес (краве и овче)
50 г печени орехи
1 стрък розмарин
3 с. л. зехтин
3 с. л. мед
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. сусам
1/2 ч. л. сухо чили (натрошено)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от печена тиква със сирене
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.
2
Салата от печена тиква със сирене 2
Зехтинът се смесва с балсамовия оцет и меда.
3
Салата от печена тиква със сирене 3
Тиквата се залива с дресинга, поръсва се с накълцания розмарин, сол и черен пипер, и се разбърква.
4
Салата от печена тиква със сирене 4
Пече се 20–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
5
Салата от печена тиква със сирене 5
Поднася се с накълцани орехи, натрошено сирене, чили и запечен на сух тиган сусам.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2018
Салатата е вкусна, но без розмарина ще още по-вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2017
Интересна комбинация от сладко и солено. Понеже не съм привърженица на на ярко смесване на вкусовете, позволих си да изкисна сиренето, за да придобие леко неутрален вкус. И вместо краве сирене смес, поставих козе, като увеличих слабо грамажа му. Салатата се превърна в чудесно предястие.)))
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2016
Много вкусна рецепта. Като я готвих вместо орехи, сложих лешник, и стана също много оригинално и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: