Топла салата „Ница“ със сьомга

Пищна, красива, празнична
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от сьомга (без кожа)
400 г замразен зелен фасул
400 г картофи
200 г чери домати
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
30 г каперси
4 яйца
3 филета от аншоа
2 глави лук шалот
50 мл зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус

за соса:
80 мл зехтин
40 мл бял винен оцет
2 стръка босилек
1 скилидка чесън
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Топла салата „Ница“ със сьомга
Картофите се сваряват, охлаждат се много добре и се белят.
2
Топла салата „Ница“ със сьомга 2
Зеленият фасул се бланшира във вряща подсолена вода, шокира се в ледено студена и се отцежда.
3
Топла салата „Ница“ със сьомга 3
Чери доматите се режат надве по дължина, маслините се разполовяват, каперсите и аншоата се накълцват, а лукът се реже на полумесеци. В зехтина се запържва първо лукът, докато омекне.
4
Топла салата „Ница“ със сьомга 4
Добавят се зеленият боб, доматите, маслините, аншоата и каперсите. Разбъркват се и се пържат за кратко. Съдът се дърпа от огъня и зеленчуците се подправят със сол и черен пипер.
5
Топла салата „Ница“ със сьомга 5
Четири форми за брюле се намазват със зехтин.
6
Топла салата „Ница“ със сьомга 6
Във всяка се чуква по 1 яйце, жълтъкът не трябва да се разкъсва. Подправят се със сол.
7
Топла салата „Ница“ със сьомга 7
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато белтъкът побелее, а жълтъкът е все още рохък – 12 минути.
8
Топла салата „Ница“ със сьомга 8
Картофите се обелват и се режат на дебели шайби. Мажат се със зехтин, овкусяват се със сол и се готвят на грил до златисто.
9
Топла салата „Ница“ със сьомга 9
Рибата се реже на четири парчета, маже се със зехтин, посолява се и се готви на грил, докато стане златиста.
10
Топла салата „Ница“ със сьомга 10
Чесънът за соса се смила в блендер с босилека, зехтина, оцета и сол на вкус.
11
Топла салата „Ница“ със сьомга 11
Рибата се поднася върху канапе от картофи и запържените зеленчуци, като се гарнира със сос и печено яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: