Салата с аранчини
Лора и Стоян
600 г картофи 2 кренвирша Аз ям! 2 червени чушки 1 глава лук 1 зелена чушка 1 стрък стеблена целина 100 г x 100 г чери домати 2 стръка мащерка 100 мл зехтин 1/2 ч. л. самардала |
1 | ![]() | Картофите се обелват. |
2 | ![]() | Нарязват се на шайби и се бланшират във вряща подсолена вода. |
3 | ![]() | След това се подреждат в намазана със зехтин тава. Заливат се със зехтин и се пекат около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. |
4 | ![]() | Добавят се обелената и нарязана на кубчета целина и лукът и чушките, също нарязани на кубчета. Полива се с още зехтин и се пече 10 минути. |
5 | ![]() | Прибавят се разполовените чери домати и се пече за още 10 минути. |
6 | ![]() | Кренвиршите се запичат на грил тиган. |
7 | ![]() | Режат се на шайби. |
8 | ![]() | Смесват се с останалите продукти. |
9 | ![]() | Салатата се овкусява със самардала и наситнена мащерка. |
10 | ![]() | Разбърква се и се сервира. |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...